Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Το μαγαζάκι του κυρ-Φώτη



  Η συγκυρία της κρίσης μας δίνει τουλάχιστον μια ευκαιρία να σκεφτούμε και να αναθεωρήσουμε πολλά πράγματα, ιδέες και έννοιες που συναντάμε γύρω μας.Το πολιτικό μόρφωμα του Κυρ-Φώτη πρώτο απ'όλους έδωσε στον όρο "Αριστερά" μια άλλη ερμηνεία.

  Η Αριστερά των μνημονίων, των κομμένων μισθών και συντάξεων, του χαρατσιού, των εκατοντάδων χιλιάδων ανέργων-απολυμένων, της κατάλυσης του Συντάγματος.Είμαστε μαθημένοι στην ασυνέπεια και στις βάρβαρες αντιλαϊκές τακτικές, απλά κατ'αρχήν αυτές έρχονται από δεξιότερα.


  Ο περιπλανώμενος θίασος του Κυρ-Φώτη έκανε το παν να χωθεί σε μια οποιαδήποτε κυβέρνηση, ουσιαστικά άνευ όρων.Αγνόησε κάθε προεκλογική διακήρυξή του για απαγκίστρωση από την μνημονιακή πολιτική του χάους και της αφαίμαξης του λαού, του μέσου οικονομικά πολίτη στον οποίο απευθυνόταν, και του οποίου τα συμφέροντα η Αριστερά, της οποίας το όνομα καπηλεύτηκε, παραδοσιακά προάγει και υπεραμύνεται. Για αυτό και η υποκρισία φαίνεται βαρύτερη, για αυτό και συγχωρείται δυσκολότερα.Η γραφικότητα και ο λαϊκισμός δεν είναι λοιπόν δεξιό προνόμιο.
  Η ανοχή είναι εγκληματική συνενοχή και η διαφωνία του "παρών" μόνο όταν βγαίνουν τα νούμερα είναι ξεκάθαρη κοροϊδία. Το να κάνεις πλάτες σε αυτούς που κατέστρεψαν την χώρα και διέλυσαν τα όνειρα ενός ολόκληρου λαού, το να στηρίζεις με απάθεια αυτό το σάπιο ιμπεριαλιστικό-καπιταληστρικό σύστημα των μονοπωλίων ενάντια σε κάθε έννοια λαϊκής εξουσίας και κάθε ιδεολογική βάση της αριστεράς, είναι προδοσία.
  Η ημέρα που θα λογοδοτήσουν όμως όλοι αυτοί που ασελγούν στο σώμα της χώρας θα έρθει, αργά ή γρήγορα, και η ΜΝΗΜΑΡ θα κληθεί να δώσει πολλές εξηγήσεις και θα κριθεί αυστηρότερα.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου