Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Παράπονο

Κείμενο από φίλη του blog για την εξέγερση που δεν ήρθε, το παραθέτω αυτούσιο:

Δεν είναι ότι δεν ξέρω τι να γράψω. Είναι απλά ότι δεν έχω ιδέα από που να πρωτοξεκινήσω. Από την εκμετάλλευση, τα συμφέροντα, ή το ολιγαρχικό καθεστώς του οποίου είμαστε πιόνια. Και εδώ είναι το θέμα. Τι κάνουμε εμείς για αυτά? Τι κάνουμε λάθος? Σαν πρώτη σκέψη θα πούμε τίποτα.Σαν δεύτερη όμως κάνουμε λάθος τα πάντα. Και  για τους περισσότερο σκεπτόμενους θα υπάρχει και η τρίτη σκέψη που θα είναι πως απλά δεν προσπαθούμε καν. Θα διαφωνήσουν πολλοί, και λογικό, αλλά έτσι είναι.Σκληρή η αλήθεια.


Όλοι μέσα από τις οθόνες. Χαίρω πολύ. Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ασχολούμαστε μέσα από τις οθόνες μας. Να προσπαθούμε να ανοίξουμε κάποιες συνειδήσεις και τις δικές μας μέσα σε αυτές. Έχουμε γεμίσει το μυαλό μας άγνοια  και το χειρότερο είναι πως έχουμε διαστρεβλώσει κάθε λογής ιδεολογία .  Aπό τον φασισμό ( ο οποίος δεν είναι καν ιδεολογία αλλά τέλος πάντων ) μέχρι και την αναρχία αλλά και κάθε ιδέα ξεχωριστά είναι μέχρι το κόκαλο λάθος έτσι όπως ο περισσότερος κόσμος τουλάχιστον την έχει συνδέσει.Αλλά αυτοί είμαστε και αυτοί θα είμαστε. Μας αρέσει αυτό που γίνεται. Είμαστε μαζοχιστές που τους αρέσει να ταλαιπωρούνται. Διότι φίλε μου αν ήσουν κατά του συστήματος δεν θα ήσουν έτσι.Για να φτιάξει αυτός ο τόπος θα πρέπει να γίνει μια εξέγερση που δεν θα έχει ξαναγίνει(βλέπε Γένοβα 2001).Αλλά τι να κάνει έναν άνθρωπο να συμμετάσχει σε μία τέτοια όταν φοβάται? Όταν δεν πιστεύει?Όταν η βρώμα των ΜΜΕ  οδηγεί σε ολική αποβλάκωση? Είναι η λογική εξέλιξη των πραγμάτων - όταν δεν πιστεύεις σε κάτι δεν θα πιστέψει ούτε αυτό σε σένα. Δεν είμαι εδώ για να πω πως θα γίνει μια σωστή κίνηση, αυτό άλλωστε δεν μπορεί να το προβλέψει κανείς. Απλά για να εκφράσω το ''παράπονο'' απέναντι στο 95% του λαού μας. 

Γιατί μια επανάσταση ξεκινάει από τον καθένα προσωπικά.Ξεκινάει πρώτα από τον εαυτό μας. Από το εγώ μας.Και ας επαναστατείς μόνος σου.Αναρωτιέμαι κάποιες φορές τι πρέπει να γίνει έτσι ώστε να ξεσηκωθεί η ελλαδάρα. Πόσο μεγάλο σοκ πρέπει να φάει ο ελληνικός λαός για να σηκωθεί από τον καναπέ;
Ποια αξία πρέπει να μας πάρουν ?

Καζανάκι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου